Uppsala dag 6

Onsdag:
Japp.. då var vi inne på onsdagen.. oj oj.. det har varit en händelserik dag.. och än är klockan bara 13.20.. 
Idag var det dags för mig att åka till bibelskolan! En dag som jag sett fram emot, där tvåorna skulle berätta om sina missionsresor!! 
Så.. jag fixade i ordning det jag skulle här hemma och gick sedan till bussen.. ja.. först i alla fall.. jag insåg att jag inte skulle hinna med den buss jag tänkt men såg också att 2 minuter senare skulle det komma en till... jag gick över vägen och tittade bakåt... där kom den bussen som jag inte skulle hinna med... så jag gick lite till och tittade bakåt igen... där kom nästa.. om jag spran så skulle jag hinna.. så jag började vrålspringa och det såg SÅ bra ut... jag hann precis komma in på hållplatsen när det knakade till i min fotled.. .sen satt jag där.. kunde inte göra någonting... huamej.. bussen stannade men jag kunde inte resa mig... så chaffissen och två andra trevliga herrar kom till mig och frågade hur det gick... hm.. jaa.. att jag stukat foten var ju en självklarhet.. en av herrarna erbjöd sig att skjutsa mig till akuten men jag trodde inte att det var SÅ allvarligt så jag sa att jag var påväg till Livets Ord så han skjutsade mig dit istället... Fick undertiden reda på att han var med i Pingstkyrkan i Märsta.. :) Där ser man vilket tur man har :)
Så.. väl framme och inne så tänkte jag att det var bäst att kolla på foten... jodå.. det var som jag trodde.. svullnad ungefär lika hög/stor som ett halvt ägg... nä.. det var nog lite större till och med... det var bara att slänga upp på bordet och hoppas att den skulle gå ner lite... Tänkte att jag skulle ringa efter Chril... men så hittar jag inte telefonen... näe... jag måste ha tappat den när jag ramlade... för jag brukar ALLTID lägga mobilen i ytterfickan på min väska och den var inte där... Hjälp.. vad gör man.. kan knappt stödja på foten och det är knappt någon människa i närheten... jag hittade dock en som hjälpte mig att hämta snö att kyla med, det är jag tacksam för...!
Efter ett tag så kom Chril i alla fall så han hjälpte mig in i kyrksalen så jag fick sätta mig igen... nästan så fort jag kommit dit så kom det två stycken tjejer som varit ute på missionsresa i Armenien... de frågade mig om jag stukat foten... Jaa.. det har jag svarade jag... Då börjar den yngre av dem att ivrigt berätta hur hon när hon var i Armenien haft en dröm och i den drömmen så såg hon en tjej som hade stukat foten.. men det var ingen där som hade gjort det... även den andra hade sett en bild av en tjej som stukat foten och nu så förstod de båda att det var mig de hade sett! Är det inte coolt?! Och det här var alltså för någon vecka sedan som de såg det här! Så, de bad för mig i alla fall. Jag frågade om de kunde be att jag skulle få tillbaka min telefon också för jag trodde verkligen att jag tappat den där på busshållplatsen när jag ramlade... så... de bad för det också... bara några minuter senare så hittar jag den, längst ner i min väska?! Jag kan LOVA att det INTE var jag som hade lagt den där, det brukar jag aldrig göra!!! Kan hända att jag tappade den men att någon av de som hjälpte mig la i den i väskan då.. men hur som helst så hittade jag den i alla fall och det var det som var viktigast!
Strax därpå kommer en kille, som jag inte känner, och vill be för mig också.. självklart :) Det går bra! 
Haha, jag kan då bara säga en sak, har man gjort illa sig så är nog bibelskolan det bästa ställe man kan komma till! Gud visar sådan omsorg genom de människor som finns där!! Han visste att det här skulle hända och hade redan planerat hur allt skulle lösa sig på allra bästa sätt!! Jag började nästan gråta när jag insåg det...
Situationen såg helt hopplös ut för mig men Gud tog hand om allt!!
Han bryr sig verkligen om oss, in i minsta detaljer :)
Så.. än en gång så kommer resten av min dag att vara lugn, och nu har jag anledning till det också.. ;P
Ska börja packa lite också tror jag, åker hem igen i morgon... 
Ha det fint

Dag 4 och 5

Måndag:

Idag blev det väl... hm.. mestadels lungt...
Var på min första riktiga jobbintervju, i Sthlm/Arlanda... det var riktigt kul! Så förhoppningsvis/troligtvis så har jag snart jobb =) Då kommer jag att bo här i Uppsala! Mitt andra hem! =) Det skulle jag gilla!
Ja, som sagt, resten av dagen var lugn... det regnade så det var ingen idé att gå ut heller tyckte jag.. så än en gång blev det film.. :)
Tisdag:

Idag hade jag lite sovmorgon... satt och läste... 
Solen kom fram här på eftermiddagen också så jag passade på att ta en härlig vårpromenad med Jesus  för att kolla läget i skogen.. det var livat kan jag lova.. hur mycket fåglar som helst!!! :) Fast det var mycket snö som låg kvar..
Men det var så härligt för Jesus visade mig så många vackra saker, så många vårtecken..!
Myrorna hade börjat komma igång (nog för att jag verkligen INTE tycker om myror.. men de är faktiskt ett vårtecken..), jag såg en ormvråk, tofsvipor, koltrastar, krokusar, snödroppar, en ekorre, en kungsfågel... jag hörde både gäss och måsar... hm..vad var det då som fattades för att det skulle bli helt fulländat?! Jo.. rådjuren såklart... :)
Jag ville så gärna se ett så jag frågade Jesus om jag inte kunde få göra det.. sen fortsatte vi att gå.. Påväg hem så kom dem! =) Jesus gjorde mig uppmärksam på ett rådjur som stod och betade längre fram och strax därpå så rasslade det till i skogen bredvid mig.. och ca 20 meter från mig sprang en riktigt fin råbock förbi, tätt följd av en get.. de var så vackra! Så 3 rådjur fick jag se idag och jag frågade efter 1.. =) Jesus ger alltid i överflöd =) 
Nu ska jag fortsätta att njuta av dagen, det som är kvar av den.. :)
Ha det fint!

Uppsala dag 2 och 3

Lördag:

Japp, blev väckt av min underbara bror imorse :) Klev upp, åt frulle å följde med honom ner till stationen... Så... nu har jag huset för mig själv.. :)
Var ner på stan och träffade några kompisar under dagen.. åt på Panini å fikade på Café Linné, riktigt mysigt :)
I dag blev jag välsignad med att inte behöva betala för varken mat eller fika, de andra bjussade.. Känner sig nästan lite bortskämd.. :) Men men.. man ska väl som kvinna låta männen vara män ibland.. så visst.. vill de bjuda så.. varsågod :P
Kvällen blev lugn, var grymt trött.. :) Gjorde toast och kollade på film :)
Söndag:

Idag har jag inte gjort så mycket.. vart på LO på möte, köpte 11 undervisningsskivor... Såg en som jag tyckte mig känna igen men var lite osäker om det var rätt person så.. jaa.. svensk som man är så gjorde jag inget åt det.. tänk va trött man blir på det ibland.. ! 
Träffade lite gammalt bibelskolefolk också, mkt trevligt :)
Hur som helst.. 
Nu ska jag väl ta å äta nått sen blir det lugnt resten av dagen :)
Hm... känns konstigt att man inte träffat Em på ett tag nu... haha, brukar ju i princip ses varje dag.. så att inte ha träffat henne sen i onsdags.. jaa.. det är ovanligt...
Så nu vet du det Em, du är minsann saknad du med :P
Ha det wonderful 

Uppsala dag 1


Japp japp, fredagen var dag 1 i mitt Uppsala äventyr!
Men oj vilken dag! Gud har än en gång...ja faktiskt gång på gång under hela dagen, visat att han bryr sig om mig och älskar mig :)
Hela dagen har det varit de där små extra detaljerna som bara flytit ihop och gjort min dag till en så nära perfekt dag som det bara går! Man blir så glad!!
Jag bad om solsken och nog kom solen fram och värmde allt! Riktigt skön var den!
Var nere på stan för att handla.. letade efter en speciell duschkräm som jag inte hittat hemma.. gick runt och tittade i massa olika affärer men den fanns ingenstans... i ett sista försök så går jag in på Ica i St:pers gallerian.. kollar snabbt på hyllorna och ser att inte heller här fanns den... eller? Jag tittade liiiite mer noggrant och tro det eller ej men där står det EN flaska kvar!! En endaste!!! Haha, Den var min! 
 Idag fick jag höra både ringduvan och koltrasten, vilket är två riktigt starka vårtecken för mig! Ljuvligt!!
Senare ringer telefonen och jag får reda på att till veckan så ska jag på jobbintervju, ett jobb som jag DÅ inte ens hunnit söka till men tänkt göra... 
Det ska tilläggas att jag och en till kom överens om att be att jag skulle få det här jobbet till sommaren.. I Bibeln så finns det en bok som heter Matteus och där, i kapitel 18 vers 19 så står det såhär : "Vidare säger jag er: allt vad två av er kommer överens om att be om här på jorden, det ska de få av min himmelske Fader"

Så, med det löftet i ryggen så kan jag tryggt säga att jag kommer att få det här jobbet :) Visst är det bra?! 
Jag kommer att vara här några dagar nu och att de bara "råkar" vilja intervjua mig just under de dagar som jag "råkar" vara här... de visste inte att jag skule vara här nu... haha, jag ser det inte som en slump! Det är helt och hållet uträknat av Gud!!
Var på Livets Ord där på kvällen och ser att det är rea på olika inspelade undervisningar från tidigare konferanser och möten... börjar på en gång instinktivt att leta efter en speciell undervisning som jag velat köpa sen 2007... gissa vad.. =) Där finns den!! ETT exemplar!!! Det är mitt och jag ska köpa det imorrn!! Gud är SÅ god!!!
Så.. nu tyckte ju jag att det här hade varit en riktigt ordentligt bra dag, för där på kvällen så träffade jag en kompis också som jag inte träffat sen förra året... men det här räckte tydligen inte... :)
På bussen ner till stan så bjussar chaffisen på biljetten så jag får åka gratis! Tack!!!
Väl nere på stan så träffar jag ett superhärligt gäng människor ifrån Pannkakskyrkan! Några kända, några nya men så sjukt kul!!! Kvällen hade inte kunnat sluta bättre än så!!!
Gud är så otroligt god!! Man blir så faccinerad varje gång han gör något!
Tack Gud för allt!!! Du är grymt bra du! =P The one and only! <3

ÄNTLIGEN!!!!!!

Äntligen är det torsdag!!!
Äntligen ska jag få ta paus från den här byn och åka till mitt andra hem.
ÄNTLIGEN!!!!

Bön fungerar!

Ja, det är helt underbart!!!
Som min kära vän och kollega ( ;P ) Em skrivit på sin blogg så har vi en barnverksamhet i vår kyrka som heter Wild Kids. Första gången kom 3 barn.. vi bad och bad... idag är de 14... ! WOW!!!
I Höstas så roade vi oss med att rengöra vår dopgrav, i tro om att den då skulle bli lite bättre använd.. vi bad att människor skulle vilja döpa sig... Om två veckor så är det 4 stycken som ska döpa sig där!!! Gud svarar på bön, helt klart!!
Det är så svårt att greppa hur god Gud verkligen är! Wow!! Han gör så mycket hela tiden! Jag älskar honom!!!
Det finns verkligen ingenting som är bättre än att leva för honom, jag lovar!! Det är helt otroligt!!
När man väl fått smak på det så får man aldrig nog, men det bästa av allt är att det faktiskt är positivt! 
Ord kan inte beskriva tillräckligt allt som Gud faktiskt gjort i mitt liv! Det är ett liv värt att leva!
Jag önskar så från djupet av mitt hjärta att alla VALDE att uppleva det livet, för det är faktikt ett val...
Gud kommer aldrig tvinga sig på någon av er, ni själva måste välja att släppa in honom... 
Det är inte Lätt att leva för Gud, det är inte bekvämt... men det är grymt tillfredsställande och det är verkligen  värt allt! 
Tack Gud för allt som du gjort för mig! Jag älskar dig grymt mycket!!

RSS 2.0