1:a Advent

"Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Guds) ankomst. Advent är den inledande perioden i det västerländska Kyrkoåret. Sina historiska rötter har adventsfirandet i julfastan, en fasteperiod som speglade påskfastan och i likhet med denna var 40 dagar lång och därmed omfattade sex söndagar. Denna spegling av påskfastan lever kvar i att Jesu intåg i Jerusalem utgör predikounderlag såväl den första söndagen i advent som på Palmsöndagen. Traditionellt i kyrkan är advent alltså en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse vid jul."

Källa: Wikipedia

Ja Kära folk, Idag är det första advent! Är det inte mysigt??! Det tycker då jag i alla fall!!

Vilken underbar tid! I väntan på Jesu födelsedag!!
Jag älskar den här tiden på året när det börjar närma sig jul... särskilt när man vet att man kommer få fira sin jul med familjen, det är verkligen det underbaraste som finns...! Värme och gemenskap fyller hela huset!! Å vad jag längtar!!!

Ha en underbar 1:a Advent!!!



MIN VÄN BLEV HELAD!!!!

Jag måste bara få berätta något så coolt!!!
Alltså, en av mina vänner har bott hos mig under veckan, pga att det har varit världens bästa ungdomskonferens på Livets Ord ( som du kan ta del av på www.ung.nu).
Hon har haft problem med sitt öra sen hon var liten, hon har opererats jättemånga gånger pga det..
Så.. en dag här under veckan så fick hon jätteont i det örat igen... jag tänkte att jag skulle be för henne och också använda olja ( läs bibelversen som står nedan).. men jag tänkte liksom 'äh.. det kan jag väl inte göra.. kul att sitta där och hälla olja i hennes öra liksom.. och kul för henne vill jag mena.. Näe..' men det släppte inte.. jag tänkte på det hela tiden..

I Bibeln finns det en bok som heter Jakobs brev.. i den står det såhär:

"Är någon bland er sjuk, skall han kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja.
Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom. Och har han begått synder så skall han få förlåtelse."  Jak 5: 14- 15

Hur som helst... jag var ju till slut tvungen att göra det.. jag kunde verkligen inte släppa det..
Jag hämtade lite matolja, det var det enda vi hade, droppade i lite i hennes öra och sen la jag händerna på henne och så bad vi.. ( också pga vad bibeln säger " De skall lägga händerna på de sjuka, och de Skall bli friska" Mark 16:18 ).
Efter det gick vi och la oss..
Morgonen efter var det spännande.. skulle det ha funkat?! =)
Jag frågade lite försiktigt.. ' Hur är det med örat då? ' .. ' Det gör fortfarande ont'  fick jag till svar..
Där och då fanns ett tillfälle att ge upp.. att helt enkelt inte tro att det skulle funka.. varför? Jo, för idag är vi så inställd på att allt ska gå så fort. Om det inte går så fort som vi själva vill så ger vi upp.. vi ger det inte ens en ärlig chans..!
Men vi gav inte upp, vi fortsatte att be och senare den dagen blev hon totalt helad, all smärta var borta!! Det är BARA GUD som kan göra sånt!! Tack Gud att du är så god!!! Tack att du bryr dig om oss, Tack att DU är Herren vår Läkare!!

Ja, Gud är verkligen god!!!

" Ha din glädje i Herren, han skall ge dig vad ditt hjärta begär" Psaltaren 37:4


Ha en underbar dag!!

Jag önskar Guds välsignelser över Ditt liv!! =)

 

RSS 2.0