Berg-och-dal bana...

Blev glad... men det vändes till en känsla av misslyckande... varför?
Blev ledsen... men det vändes till en känsla av lättnad... varför?
Vet att det inte var bra, det skulle bara inte vara.. men ändå gjorde det så ont att höra... varför??
Nä.. nu får det vara nog..
I'll rise against this darkness that tries to eat me up
I won't allow this anymore
I'll put my eyes on Jesus, then all the shadows have to flee..
I'll stand firm, knowing who I am; A victorious warrior in the army of The Most High
I'll have victory after victory, in every single area in my life, in His name
You have already lost so just give up,
cause I WON'T!!

...

Näe... Det här va inge kul alls...

Nu är det jul igen..

Nä, inte än men snart!
Underbart väder har det varit; sådär minus 3-5 grader, lätt snöfall och solsken! Så otroligt vackert!!
Idag blev det ett städ och pynt ryck.. :) Nu är det så fint i vårt hus så självaste Tomten skulle trivas ;P
Juldukar, Adventsljusstakar, Julstjärna,minijulgran, apelsiner med röda band och intryckta nejlikor... mmm... och självklart också en Amaryllis och en Julgrupp... :) Det är så sjukt fint!!! Är så stolt! :P Julmust och pepparkakor finns också tillgängligt.. då är det bara julklapparna som fattas då.. :P
Men än är det inte december, de får vänta ett tag till.. :)
Hm.. nu kommer jag inte på något mer att skriva.. för tillfället.. haha!
Återkommer... :)
Var välsignade :)

Några ord om tankar...

Jag läser en bok som heter "kärlekens revolution" och däri hittade jag något väldigt intressant.. jag ska inte säga mer just nu utan låta dig läsa det jag hittade
"Tankens kraft

En kvinna berättade följande historia för att illustrera kraften i våra tankar;
I julas flyttade jag ett fikonträd till sovrummet för att ge rum för julgranen. Den hade en liten gren med blad som satt en bit nedanför resten av grenarna. Det såg inte rätt ut, utan förstörde trädets symmetriska form.
Varje morgon när jag vaknade såg jag trädet i fönstret och tänkte; Jag ska klippa av den där grenen. Varje gång jag gick förbi trädet tänkte jag; Den där grenen ser inte rätt ut, jag ska ta bort den.
Tiden gick. Trädet flyttades tillbaka till vardagsrummet. Jag fortsatte att tänka en negativ tanke varje gång jag la märke till det. Detta pågick i en och en halv månad.
En morgon gick jag förbi trädet och såg att alla blad på den lilla grenen var gula. Det fanns inte ett enda annat gult blad på hela trädet..."
Vidare berättar hon;
" Jag har alltid haft en komplicerad relation med min svärmor, Naturligtvis tänkte jag aldrig på att det var mitt fel, jag som var så snäll och trevlig. Jag bestämde mig för att detta var värt ett experiment. Varje gång jag tänkte på min svärmor bestämde jag mig för att välsigna henne, att göra mitt yttersta för att tänka på henne och välsigna henne! Hon ringer mig sällan och har inget intresse av att prata med mig. Men inom fem dagar hade hon ringt mig tre gånger- visserligen helt kort, men det var vänliga samtal! Under hela det föregående året hade hon inte ringt mig mer än sex gånger..."
Ganska intressant tycker jag.. hur något osynligt och till synes oskyldigt som våra tankar faktiskt är så avgörande för hur vår omgivning blir...
Hur tänker du om andra människor..?
Hur tänker du om dig själv?!

Jag behöver bara gå till mig själv för att se att tankarna inte är som de borde vara..
Ska vi ta och göra något åt det här? Börja tänka positivt istället för dömande när vi ser andra människor... Börja tänka positivt instället för dömande när det kommer till oss själva..?!
Jag vill se en förändring på det här området i Mitt liv i alla fall...
Är du på?!

...

Jag vill göra skillnad!!!













Jag är lycklig!!!!

Helt fantastiskt!!!
Allt började i morse när jag kom till jobbet... trodde att jag skulle få vara på ett ställe som jag verkligen inte ville vara på idag... men till min stora förvåning så fick jag mitt favoritpass!! Helt fantastiskt!!!!
Lite senare på dagen började det att snöa, det tyckte jag INTE om... haha, men tro det eller ej så slutade det ändå med ett glädjetjut och lite smått diskreta glädjeskutt när ingen såg.. :P Allt blir ju så vackert när det kommer lite snö.. den lägger sig så fint på träden! Och för att inte tala om en av de vackraste syner man kan få se, som jag faktiskt fick se idag, rådjur! Det är så vackert med rådjur, men allra helst när det är snö ute.. det blir bara en såndär otrolig myskänsla över allt!
Så, glad och nöjd med allt så fortsatte jag att filura hemma :) Gjorde en snölykta och en smörgåstårta som överraskning för att fira min kära bror som fyller år idag.. :) Han blev glad, å då blir jag ännu gladare! :)
Tänk va kul det är att göra något för någon annan, bara sådär som överraskning liksom.. något de inte väntat sig... :)
Japp, jag är genomglad! Gud är god och han smittar av sig av sin glädje! Mitt liv är långt ifrån perfekt och det är så mycket jag inte har koll på som jag skulle kunna oroa mig för, haha, vissa dagar gör jag det också, men jag kan ändå vara glad, trots det, för Gud är alltid med! Han är glädjen själv och vem blir inte glad av att umgås med honom?! =D
Ha det bäst!!!

Slut på helgen, fortsättning på livet!

Japp, har haft en underbar helg med bra möten och goda vänner!
Helt fantastiskt kul att ha haft Ems här också, va alldeles för länge sen sist... :) Så det fick man ta igen!
Massa kul har vi haft!
Massa bra undervisning har vi hört!
Massa härliga människor har vi träffat!
Massa timmar försent har vi vart uppe... :P Natten till idag blev det nog till 4.. :P
Så, dags att lämna konferensen med allt det härliga och fortsätta med livet :) Det blir nog bra det med.. :P
Haha, ska bli intressant att se hur vaken jag är imorrn på jobbet bara.. kl 5.. :P Upp å Hoppa kl 3 inatt för att åka till jobbet, DET är najs! =D Haha!!!
Så.. nu blir det dags att ta en dusch, fixa matlåda/mackor till imorrn.. å sen blir det till å dundersova!!!

God night, sweet dreams!
/Frida

Wehoo!!

Ännu en härlig dag!!
Ikväll kommer min andra skugshuggarhälft! =P Kan man vara gladare då?!
Har försökt snygga till lite på rummet, inte för att det behövs för skogshuggare.. men det kan ju va bra ändå.. ;P
Ska snart fixa iordning mig själv å sen ska jag ta bena till bussen å sen dra iväg till stan och Livets Ord, är ungdomskonferens där till på söndag å ikväll så blir det Lovsångskonsert= vrålröjj!!!! Ska bli så kul!!
Näpp, nu måste jag kila, skönhetssalongen väntar ;)
HUUUUJ!!

Ibland är livet härligt... =)

Som till exempel nu... jag vet att jag ska till jobbet imorrn och det kommer bli en längre dag än vanligt bara för att det är personalmöte innan jag börjar jobba... det är något som skulle kunna förstöra för mig... Ute öser det ner regn å det blåser och är allmänt svinkallt.. ännu en sak som skulle kunna förstöra för mig.. haha, men ICKE!!! För jag kan åka buss imorrn, behöver inte cykla!!! HALLELUJAH!!!
Haha, livet är bra på så många olika sätt, man måste bara hitta de små nycklarna, detaljerna som ger den där extra kryddan.. eller rent av de detaljer som faktiskt gör livet värt att leva..
Så länge har mänskligheten försökt att må bra genom att tillfredsställa sig själva.. med allt från sex.. pengar.. makt.. till att köpa en massa saker till sig själva.. Inget av det är fel, man måste bara ha en balans, hantera allt på ett sunt sätt.. hur som helst.. så många har försökt att vara lyckliga genom allt det här.. men när de har skaffat allt.. när de har den där bilen, den där nyaste telefonen... den där strandvillan vid havet.. whatever.. så inser de ändå att de innerst inne inte är lyckliga...
Vad är då hemligheten?
Jo.. det ska jag säga dig.. jag lovar till 100 % att jag vet vad hemligheten till sann lycka är och det ska jag avslöja för dig nu... : LEV FÖR ANDRA!!!
Har du provat det någon gång.. ? Bara en sån enkel sak som att sätta dig själv åt sidan så pass länge att du kan ge någon annan en ärligt menad komplimang... det kan vara helt livsförvandlande för den människan... Underskatta Aldrig Komplimanger!!! De kan betyda så sjukt mycket mer än du förstår!
Jag skulle vilja utmana dig att göra en sak:
I Minst 1 veckas ( helst 1 månads) tid skulle jag vilja att du ger en ärligt menad komplimang till 3 personer om dagen, oavsett om det är någon du gillar eller inte, bara gör det och se hur de förändras och hur du själv förändras.. De kommer bli glada att någon bryr sig tillräckligt mycket för att faktiskt se något hos dem och uppskatta det och Du själv kommer må så mycket bättre av att lära dig att uppmuntra människor..
Genom att uppmuntra människor så får Gud beröra dem, för vi är ju trotts allt hans händer och fötter här på jorden, så varför inte leva upp till det också?!
Sluta leta efter negativa saker, sluta döma(!!!!), sluta kommentera sakerna som du inte gillar hos någon, Se förbi och leta efter positiva saker istället och stryk under dem! Låt personen i fråga veta att du uppmärksammat och uppskattar vissa egenskaper eller vissa sidor. Självklart har alla något som man kan störa sig på, något man är mindre bra på, men vem mår bra av att höra sådant? Försök alltid se det bästa i människorna runt dig och uppmuntra när du ser något du gillar! Bestäm dig för att bygga upp istället för att bryta ner! På så sätt kan vi vara en del av att leva ut och sprida Guds kärlek till människorna runt oss.. och vem vill inte det?! :)
Hur underbart känns det inte när man vet att man fått en annan människa att må bra?! =)
/ Frida

RSS 2.0